Mediterraneo

Foreign Groups

Mediterraneo

Mesajde Agent_Griff » Sâm, 05 Iun 2010 08:18

Mediterraneo este un grup de reconstituire istorico-militara din Anglia ce, in mod inedit, a ales sa reconstituie traditiile armatei Italiene din al Doilea Razboi Mondial. Da, ati inteles corect. Englezi ce reconstituie italieni.

Probabil ca va ganditi acum, de ce o astfel de alegere?

Ei, bine, in momentul in care si noi in Romania vom avea peste 2 000 de reenactori ce reconstituie in special al Doilea Razboi Mondial, atunci vom simti si noi nevoie de diversitate si probabil ca vor aparea grupuri ce nu reconstituie unitati militare romanesti. Revenind insa in Anglia, si la Mediterraneo, membrii acestui grup fondat in 1996 au simtit nevoia unei schimbari. Ei au simtit nevoia unei diversitati largite si au considerat ca ar trebui reconstituite si alte unitati militare inafara de cele ce au participat la bataliile din Normandia din a doua jumatate a anului 1944. De asemenea, au considerat ca ar trebui ilustrate si fortele adverse cu care armata britanica s-a confruntat in a Doua Conflagratie Mondiala iar, avand in vedere ca armata germana era deja reconstituita pana in panzele albe, au ales "Regio Esercito", Armata Regala a Italiei.

Zis si facut. Azi, la aproape 14 de la fondare, grupul are aproximativ 20 de membri si reconstituie cu succes diverse arme ale armatei Italiene, de la Bersaglieri si Alpini pana la Infanterie si Parasutisti.

Site-ul lor, unul de altfel foarte bine facut, este foarte informativ cand vine vorba de toate curiozitatile cititorului, de la echiparea soldatului italian pana la motivele pentru care s-au apucat ei de reconstituire.

O grupare inedita la prima vedere, Mediterraneo este in mod cert un exemplu de urmat cand vine vorba de iesitul din rand si din uniformitate si alegerea originalitatii in abordare.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Înapoi la Alte Grupuri din Strainatate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron