Ziua Portilor Deschise Bg.30GMV 08jun19

Military History Events

Ziua Portilor Deschise Bg.30GMV 08jun19

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 16 Sep 2019 19:23

Asociaţia Tradiţia Militară a răspuns invitaţiei comandantului Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” de a participa și a contribui la organizarea celei de-a treia ediții a Zilei Porţilor Deschise în această unitate militară de elită, emblematică, a Armatei Române. Evenimentul s-a desfăşurat pe 8 iunie 2019, între orele 10:00 – 17:00, în cazarma unităţii de pe Bulevardul General Vasile Milea nr 5-7 din Bucureşti – fosta cazarmă a Regimentului 9 Vânători Gardă “Regele Alexandru I. al Iugoslaviei”.
Militarii unităţii, purtători ai tradițiilor tuturor unităților de garda românești, cu origini încă de la Unirea Principatelor, comandaţi de către Generalul Bogdan Cernat, au avut onoarea să se prezinte publicului cu realizări deosebite din activitatea lor. Totodată, au scos în evidenţă multe pagini de glorie din istoria unităţii lor, cu pilde de curaj şi spirit de sacrificiu pe câmpurile de luptă, dar şi prestaţii excelente în calitate de unitate de gardă. Au participat mai multe instituţii de învăţământ şi cultură prestigioase, precum Muzeul Militar Naţional, Muzeul Naţional de Istorie al României, Muzeul Naţional al Pompierilor, Facultatea de Istorie din Universitatea Bucureşti; au mai participat şi Editura Militară, Centrul Militar al sectorului 6, Biroul de Informare – Recrutare, Asociaţia Camarazii, asociaţii de reconstituire istorico-militară şi colecţionari de obiecte şi însemne militare.
Reconstituitorii prezenţi la eveniment au reflectat mai multe perioade istorice: evul mediu (Compania Ursului Brun), anul 1848 (Asociația 6 Dorobanți), primul război mondial (Asociaţia Tradiţia Militară, Asociaţia Deutsches Freikorps) şi al doilea război mondial (Asociația Tradiții Ostășești, Clubul de Istorie Militară, Asociația Edelweiss Ost). Şi-au adus contribuţia la reuşita evenimentului: Romilitaria, Asociaţia Pro Detecţie, Iron Sky Airsoft şi Asociaţia colecţionarilor de obiecte militare.
Programul a fost atractiv, variat, cu multe surprize, în special pentru cei mici: ceremonie de deschidere, ceremonie de ridicare a drapelului, parada reconstituitorilor echipați în uniforme de epocă, miniconcerte de muzică de fanfară militară, reprize de exerciţii drill-team, mai multe momente de reconstituiri istorice din epoci diferite, expoziţii ale participanţilor şi expoziţii cu armament şi tehnică de luptă. Standurile participanţilor au fost organizate în corturi militare de grupă, amplasate în incinta unităţii.
La standul ATM au fost expuse planşe intersante despre armamentul, uniformele şi tacticile din primul război mondial, precum şi diferite obiecte de epocă utilizate de către militarii din Marele Război: pușca-mitralieră Gladiator (Chauchat), telefon de campanie, periscop de tranşee, paftale şi embleme de coif, un pumnal de tranşee, instrumente medicale de epocă, secure-târnăcop, cosor, etc.
În timpul prânzului, vizitatori şi participanţi, au servit laolaltă gustoasa hrană de război: fasole cu cârnaţi.
Asociaţia Tradiţia Militară a participat la sărbătoarea brigăzii de gardă cu o grupă de 10 “ostaşi” echipaţi în mai multe uniforme militare, corespunzătoare primului război mondial: grăniceri, infanterie şi vânători. În afara explicaţiilor date vizitatorilor la standul propriu, unde tinerii au putut să studieze exponatele, ATM s-a numărat printre asociaţiile care şi-au prezentat propriul program pe platoul unităţii. Programul de reconstituire a cuprins prezentarea uniformelor şi a drapelului, mânuiri de armă de acum o sută de ani, scrima cu arma, modul de depunere a jurământului militar şi demonstraţia atacului la baionetă. Apogeul manifestării a fost reprezentat de reconstituirea unei bătălii de acum un secol, între armata română, întruchipată de către ATM împreună cu militarii Bg.30 Gardă “Mihai Viteazul” și armatele germană și austro-ungară, evocate de către Asociația Deutsches Freikorps. A fost un exercițiu tactic animat, cu răsturnări de situație, cu atacuri, retrageri, contraatacuri, învăluiri, toate sub emoția produsă de efectele pirotehnice, de zgomotul și vibrația exploziilor și împușcăturilor. Publicul a răsplătit cu vii aplauze această încununare a demonstrației ATM.
Ulterior, Cercetașii Tradiționali – ACT au oferit un tort Asociației Tradiția Militară, în virtutea bunei și indelungatei colaborări, cu ocazia împlinirii a 5 ani de la fondarea organizației lor. Sărbătoarea s-a îmbinat cu jubileul celor 15 ani de activitate ai ATM, și s-a celebrat cu cântece și voie bună.
Ziua Porţilor Deschise a constituit o reuşită deplină în reunirea celor pasionaţi de istoria militară şi cu respect pentru valorile naţionale. Evenimentul s-a încheiat într-o atmosferă caldă şi de destindere, în jurul unei mese festive, camaradereşti, în sala de mese a Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua Portilor Deschise Bg.30GMV 08jun19

Mesajde eugeniu.burcea » Mar, 17 Sep 2019 20:08

Imagini de la eveniment - prima parte:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua Portilor Deschise Bg.30GMV 08jun19

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 18 Sep 2019 20:18

A doua parte cu imagini de la eveniment :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua Portilor Deschise Bg.30GMV 08jun19

Mesajde eugeniu.burcea » Joi, 19 Sep 2019 06:51

Ultima parte a pozelor:

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron