Noaptea Muzeelor 2rm MNIR 18mai19

Military History Events

Noaptea Muzeelor 2rm MNIR 18mai19

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 16 Sep 2019 06:39

Asociaţia Tradiţia Militară (ATM) a fost invitată, în 18 mai 2019, la Muzeul Naţional de Istorie a României. Aici Noaptea Muzeelor a fost animată de către un detasament ATM de 8 oameni, echipaţi în uniforme româneşti de acum 160 de ani: Vȇnatori, Infanterie de Linie, Grăniceri.
Reconstituitorii de la ATM, care au evocat perioada Unirii Principatelor, au făcut mai multe reprize de demonstraţii de reconstituire istorico-militară. Acestea au început cu o reconstituire a înmânarii noilor drapele militare, ce a avut loc în anul 1863, completată cu explicaţii referitoare la drapelele model 1861 şi model 1863. Au urmat descrieri şi lămuriri despre echipament, demonstraţii de mânuiri de armă după regulamentele militare de epocă, atât cele dinainte de 1861, cât şi cele introduse treptat pană în 1863. Au urmat exerciţii tactice, precum scrima cu arma şi încărcarea în 12 timpi (Focus-Pocus). La final, au fost prezentate ceremonialuri militare, precum depunerea Jurământului Militar şi Rugăciunea.
Spectatorii s-au arătat foarte interesaţi de subiectul propus şi de modalitatea în care a fost înfăţisat, şi au cerut amănunte legate de tactică, strategie, armament şi echipament. Membrii ATM au fost recunoscuţi de la alte evenimente importante şi elogiaţi pentru prodigioasa lor activitate, dedicată celor 7 perioade ale istoriei militare pe care le abordează. Mulţi au dorit să se fotografieze cu custozii tradiţiilor militare de la ATM.
Aplauzele şi felicitările primite au recompensat bună prestaţie a soldaţilor ieşiţi dintre paginile cărţilor de istorie.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Noaptea Muzeelor 2rm MNIR 18mai19

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 16 Sep 2019 07:14

Poze realizate pe timpul evenimentului :

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron