Zilele MMN 11-12mai19

Military History Events

Zilele MMN 11-12mai19

Mesajde eugeniu.burcea » Sâm, 14 Sep 2019 19:01

Asociaţia Tradiţia Militară (ATM) a participat la a XIX-a ediţie a Zilelor Muzeului Militar Naţional “Regele Ferdinand I.” în zilele de 11-12 mai 2019, intitulată „Militarul Român – O Istorie Vie, Multiseculară”. Cu această ocazie, ATM a evocat împlinirea, în curând, a 75 de ani de la momentul 23 august 1944. Cei 19 membrii ATM participanţi, au fost echipaţi în diferite uniforme româneşti din epoca reconstituită: Batalionul de Gardă Regală, Batalionul 1 Vânători de Munte, Batalionul 4 Paraşutişti, Batalionul de Infanterie Marină, Regimentul 2 Vânători Gardă “Regina Elisabeta”, Regimentul 21 Infanterie / IV Linie. Pentru prima dată, ATM a echipat temporar, pentru reconstituirea de bătălie, 4 membri în uniforme germane de acum 75 de ani.
Au mai participat diferite asociaţii de reconstituire istorico-militara, precum „Traditsia” din Bulgaria, Geto-Dacii din Moldova, Historia Renascita – Geto-Dacii Subcarpatici, Compania Ursului Brun”, Societas Militae Getae, Detașamentul Mateiaș, Garda Națională de la Alba-Iulia (Muzeul Național al Unirii), Retromil, AeRoHistoria, Clubul de Istorie Militară, 6 Dorobanţi, Tradiţii Ostăşeşti, Au avut standuri de prezentare: Batalionul 313 Cercetare în Adâncime „Burebista”, Muzeul Comunicațiilor și Informaticii, Laboratorului de Conservare-Restaurare al MMN, și Cultul Eroilor.
Ambele zile au debutat cu o ceremonie de deschidere. În prima zi, comanda a aparţinut Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, care a dat raportul d-lui General-Locotenent dr.Cătălin Zisu şi a prezentat un exerciţiu de drill-team, iar în a 2-a zi, comanda a aparţinut ATM, care a ocupat flancul drept în dispozitivul reconstituitorilor.
Au fost depuse coroane de flori la monumentul Regimentului 21 Infanterie / IV Linie, în prim plan fiind Bg. 30 Gardă “Mihai Viteazul”, şi la monumentul Generalului Florescu, protagonist fiind detaşamentul ATM.
Paradă, pe marşurile întonate de către Muzica Reprezentativă a Armatei, a avut în frunte, în prima zi, Bg. 30 Gardă “Mihai Viteazul”, iar în a II-a ATM.
Detaşamentul ATM a fost trecut în revistă şi felicitat de către dl.General Zisu.
Custozii tradiţiilor militare de la ATM au prezentat mai multe demonstraţii de mânuiri de armă, de exerciţii tactice şi ceremonialuri militare. În fiecare dintre cele 2 zile, ATM a organizat o bătălie cu efecte pirotehnice,cu negocieri şi cu răsturnări de situaţie, între români şi germani.
La final, membrii ATM au desfăşurat ritualul de “Botez” al recruţilor, prin care ei îşi asumă spiritul de corp al ATM şi se integrează cu toată fiinţa în elita reconstituirii istorico-militare.
Militarii, organizatorii şi publicul au apreciat foarte mult acurateţea istorică a echipamentului şi demonstraţiilor, precum şi nivelul înalt de instrucţie al ATM.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Zilele MMN 11-12mai19

Mesajde eugeniu.burcea » Dum, 15 Sep 2019 05:46

Poze de la manifestare:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron