Coroana Regală la FNT18 ARCUB Gabroveni,20oct18

Military History Events

Coroana Regală la FNT18 ARCUB Gabroveni,20oct18

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 26 Oct 2018 07:39

Asociaţia Tradiţia Militară (ATM) a întâmpinat şi escortat Coroana Regală, adusă de la Castelul Peleş, la Sala “Memorie” ARCUB / Hanul Gabroveni din Bucureşti.
Această ceremonie, desfăşurată în data de 20 octombrie 2018, a avut loc în cadrul festivităţii de deschidere a Festivalului Național de Teatru, care va sta sub semnul coroanei – aceasta va fi expusă aici pe toată durata festivalului, cu acordul Casei Regale a României şi a Muzeului Naţional Peleş.
Încadrat de către membrii gărzii ATM, actorul Victor Rebengiuc, cavaler al Ordinului Național „Steaua României”, decorat cu Ordinul Meritul Cultural, cu Decorația „Nihil Sine Deo”, a purtat coroana Regală pe o pernă din catifea şi a depus-o în vitrină din centrul sălii.
Au fost prezente numeroase personalităţi, între care actorul Ion Caramitru, Octav Bjoza, Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Marilena Rotaru.
Reconstituitorii, echipaţi în uniformele româneşti din timpul Războiului de Întregire a României, au evocat pe eroii de acum un secol, rostind în faţa Coroanei Jurământul Militar şi Rugăciunea dinaintea Bătăliei. Într-o atmosferă emoţionantă, întreaga asistenţă şi-a unit vocile cu cele ale soldaţilor veniţi din istorie, aducându-i pentru o clipă la viaţă pe făuritorii României Mari.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 568
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Coroana Regală la FNT18 ARCUB Gabroveni,20oct18

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 26 Oct 2018 08:43

Imagini de la ceremonie :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 568
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron