Centenar 1rm Palatul Justiției București,18oct18

Military History Events

Centenar 1rm Palatul Justiției București,18oct18

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 24 Oct 2018 19:36

Asociaţia Tradiţia Militară (ATM) a participat la manifestarea “o9abordare România 100” organizată de către Infocons. Evenimentul a avut loc în 18oct18 la Palatul de Justiţie din Bucureşti, în “Sala Paşilor Pierduţi” – un spaţiu istoric, cu mari valenţe estetice. Au participat, pe lângă Viceprim-ministrul României, numeroase pesonalitati, oameni de stat şi personalităţi culturale. Şi-au dat concursul fanfara Electrecord şi mai mulţi artişti consacraţi.
S-a intonat imnul României, s-au rostit discursuri, s-au intonat marşuri istorice, s-au spus poezii impresionante, s-a cântat nu numai cu voce aleasă, dar şi cu sufletul.
Organizatorii au oferit diplome, cărţi şi, foarte inspirat, câte un săculeţ cu 3 ghinde, una din Ţara Românească, una din Moldova, una din Transilvania, pentru a fi plantate de către Români în anul Centenar.
ATM s-a prezentat cu un detaşament format din patru reconstituitori echipaţi în uniforme româneşti din timpul Războiului de Întregire a României. Aceştia au prezentat în faţa numerosului public o demonstraţie de reconstituire istorico-militara, ce a constat în prezentarea echipamentului, a mânuirilor de armă, a exerciţiului de scrimă cu arma şi a ceremoniei de depunere a Jurământului Militar după regulamentele de acum un secol.
Prestaţia custozilor tradiţiilor militare a fost foarte apreciată, fiind răsplătită cu vii aplauze şi felicitări, iar Viceprim-ministrul României a dat mâna cu fiecare membru ATM prezent.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 547
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Centenar 1rm Palatul Justiției București,18oct18

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 26 Oct 2018 07:10

Imagini de la eveniment :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 547
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron