Ziua Marinei CT 15aug19

Military History Events

Ziua Marinei CT 15aug19

Mesajde eugeniu.burcea » Joi, 26 Sep 2019 20:42

Asociația Tradiția Militară (ATM) a pariticpat la celebrarea Zilei Marinei la Constanța în 15 august 2019 la invitația Statului Major al Forțelor Navale.
Manifestarea a fost de mare amploare, cu contribuția a zeci de nave, aeronave și ambarcațiuni, și a peste 3.000 de militari, printre care și un detașament din Italia și unul din Statele Unite ale Americii.
Au avut loc ceremonii militare, exerciții de luptă, adevărate demonstrații de profesionalism și colaborare a diferitelor forțe implicate în apărarea apelor teritoriale ale României.
Un detașament de 14 membri ATM, echipat precum Marina Debarcată din timpul Primului Război Mondial, a dat onorul Președintelui României la sosirea acestuia, apoi a defilat prin față tribunei oficiale din fața Comandamentului Flotei.
Au primit parada: Klaus Iohanis, Președintele României, Generalul Nicoale Ciucă, Șeful Statului Major al Apărării, Gabriel-Beniamin Leș, Ministrul Apărării, Viceamiral Dr. Alexandru Mîrşu, Șeful SMFN, Ana Birchall, Ministrul Justiției, Ramona Mănescu, Ministrul Afacerilor Externe, Toni Greblă, Secretar General al Guvernului, primari, prefecți, lideri ai cultelor religioase, membri ai corpului diplimatic, etc.
Imediat după terminarea paradei, ATM a susținut mai multe demonstrații de reconstituire istorico-militară în fața miilor de spectatori prezenți pe faleză. Acestea au cuprins prezentarea uniformelor și a echipamentului, mânuiri de armă, exerciții tactice și ceremonialuri militare după regulamentele de epocă, mânuiri de îndemânare cu sabia și cu carabina.
Publicul a fost entuziasmat de modul în care ATM i-a evocat pe eroii marinari de acum un secol, iar militarii români, italieni și americani s-au fotografiat cu promotorii istoriei și tradițiilor militare românești.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua Marinei CT 15aug19

Mesajde eugeniu.burcea » Joi, 26 Sep 2019 20:48

Poze de la Ziua Marinei :

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron