Grupuri Medievale

Foreign Groups

Grupuri Medievale

Mesajde Agent_Griff » Mie, 21 Oct 2009 11:36

Citind recent o carte Osprey pe subiectul faimosilor ostasi Italieni numiti Condottieri am gasit la sfarsitul acestei carti o sectiune numita "Re-Enactment" si acolo erau notate mai mult grupuri medievale de reenactment din Italia si Germania care reconstituie, in varii grade, acesti Condottieri. Deoarece pe viitor am putea avea relatii bune cu aceste grupuri am decis sa postez linkuri la site-urile lor aici.

www.company-elefant.com

Acesta este site-ul asociatiei Gesselschaft des Elefanten, sau Compania Elefantului. Acesta este un grup Germano-Italian (nu am inteles foarte bine de pe site) care se pare ca desfasoara anual un turnir la Castelul Mayenburg din Tirolul de Sud unde participa mai multe grupuri de reconstituire, toate fiind notate pe site-ul oficial al turnirului. Site-ul de asemenea da linkuri la site-urile acestor grupuri participante. Nu m-am uitat la toate site-urile acestor grupuri insa sunt sigur ca ce am vedea ar fi bucurator pentru ochii nostri.

http://laurin-tournament.com/index.php

Acesta este site-ul turnirului. Cine stie, poate ca pe viitor ar putea lupta si un Valah la acest turnir?

Mai departe, mai departe.

http://www.condottieri.at/

Acesta este site-ul gruparii Die Soldner des Heiligen Maurizius, sau Soldatii Sfantului Mauritiu. Sfantul Mauritiu a fost acel soldat african care, o vreme, a fost proprietarul Lancii Destinului (lancea cu care Iisus se zice ca ar fi fost injunghiat cand era pe cruce). El a fost sanctificat din cauza refuzului sau de a il venera pe Imparatul Romei in locul lui Dumnezeu, refuz pentru care a fost si executat. Acest grup este unul German si eu ma tem ca priceperea mea intru ale acestei limbi cam lasa de dorit. Cred ca o sa trebuiasca sa apelez la prietenul meu bun Google pentru a traduce acest site. Oricum, din cate vad si inteleg, acest grup este unul de marime mica (se pare ca au cam 7 membri) dar cu relatii stranse cu celelalte grupuri de reconstituire medievale Germane si nu numai.

http://www.rosaespada.it/

Acesta este un grup Italian medieval foarte, foarte mare. Au circa 120 de membri dupa cum se poate vedea de pe site-ul lor deci cuvantul de ordine la actiunile lor este "desfasurare majora de forte". Au un site foarte mare si frumos structurat dupa cum veti vedea insa din pacate ei sunt cavaleri in adevaratul sens al cuvantului si ne lasa noua onoarea de a descifra ce scrie acolo in Italiana. Va trebui sa apelez la Google din nou. :P

http://www.silverflower.org

Acest grup este Compagnia del Fiore Argento, un alt grup Italian dupa cum numele ii da de gol. Interesant la acest grup este insa ca reconstituie doua perioade istorice interesante: perioada medievala si perioada celtica. Cred ca acesta este primul grup asemanator cu al nostru pe care il gasesc deoarece pana acum am gasit doar grupuri care se dedica unei epoci anume. Se pare ca nu suntem singuri. :)

De asemenea, acesti osteni ai Florii de Argint dau dovada de "lipsa" de maniere la site-ul lor si ne dau si o varianta in limba engleza. Parca asta ia toata distractia din descifratul limbilor straine. E, asta e viata presupun.

Mai am cateva grupuri medievale in maneca insa cred ca acestea is de ajuns deocamdata. Sper ca ceea ce veti vedea in galeriile astor grupuri va va place la fel de mult cum mi-a placut si mie.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Re: Grupuri Medievale

Mesajde Agent_Griff » Vin, 23 Oct 2009 21:39

La site-ul Companiei Trandafirului si a Sabiei exista un link catre un alt site care include o lista a asociatiilor italiene de reconstituire clasificata pe mai multe secole (majoritatea medievale insa sunt cateva si de secol XVIII sau XVII). Aceasta lista cred ca este o resursa folositoare pentru oricine este interesat in traditiile martiale ale Italiei (si are timp de pierdut pe Google pentru traducerea lor, caci nu cred ca majoritatea au si variante in limba engleza). Desigur, daca cititorul de ocazie este si versat cand vine vorba de limba Italieneasca atunci cu atat mai bine!

Linkul este acesta:

http://www.medievalis.com/public/pagine_dinamiche/rievocatori.asp

Ingioi.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Re: Grupuri Medievale

Mesajde Agent_Griff » Mar, 27 Oct 2009 11:30

Revin de data aceasta cu grupuri medievale din Anglia. In cazul acesta ma pot bucura mai pe indelete de continuturile site-urilor acestor grupuri deoarece limba engleza imi este ceva mai la indemana comparativ cu limbi precum germana sau italiana.

Primul grup pe care il expun prezentarii, ca sa zic asa, este grupul Destrier, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de reenactment din Anglia si unul dintre primele grupuri care au adus si cavaleria pe campurile de lupta reconstituite din tara lui Shakespeare. Inainte de aparitia acestui grup, bataliile reconstituite din Anglia erau formate doar din grupuri de ostasi pedestri infruntandu-se. Odata cu aparitia grupului Destrier insa, in anul 1996, inclestarile de cavalerie au devenit din ce in ce mai comune si apreciate. In ultima perioada grupul a ajuns sa puna accent mai mult pe demonstratii publice de Jousting decat pe reenactment insa reprezentanti ai grupului intodeauna participa la reconstituirile de batalii precum reconstituirea anuala de la Bosworth Field (batalia in care a cazut in lupta ultimul rege din dinastia Plantagenet, Richard al Treilea), membrii grupului asigurand o impunatoare prezenta calare, de multe ori acestia interpretand comandanti si ofiteri ai armatelor participante la lupta.

Site-ul lor contine foarte multe informatii pretioase, consider eu, pentru orice grupare de reenactment care se afla la inceputuri si nu numai. Recomand in special sectiunile site-ului care descriu grupul in detaliu si "Arming a Knight" care descrie cu lux de amanunte legatura dintre un cavaler si armura sa. Iata link-ul:

http://www.destrier.org.uk/

Bun. Mai departe.

Site-ul neoficial al Federatiei Razboiului Rozelor este inca un site foarte atragator. Federatia Razboiului Rozelor, dupa cum numele o tradeaza, este un drapel sub care se reunesc toate grupurile de reenactment ale Razboiului Rozelor din Anglia. Dupa cum spune si site-ul, desi grupurile individuale de reconstituire isi vad de treaba lor bine-merci la diverse locatii istorice din intreaga tara (unde dau spectacole educative si alte astfel de evenimente), de mai multe ori pe an, aceste grupuri se aduna pentru reconstituiri de batalii la scara mare. Aceasta idee mi se pare una excelenta si in umila mea opinie cred ca o astfel de Federatie ar fi utila si in Romania pentru grupurile noastre nascente de reconstituire istorico-militara.

Iata link-ul site-ului neoficial al Federatiei:

http://homepages.shu.ac.uk/~conseal/fedindex.htm

Iar acesta este site-ul oficial[\/b] al Federatiei:

http://www.et-tu.com/wotrf1/cgi-bin/index.cgi

De pe aceste doua site-uri puteti gasi link-uri care sa va conduca la alte grupari englezesti de reconstituire. Enjoy, cum ar spune englezul.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Re: Grupuri Medievale

Mesajde Agent_Griff » Sâm, 12 Feb 2011 14:31

Am dat recent peste un grup medieval foarte interesant din Slovacia.

http://www.normani.sk/uvod-a.htm

Ei reconstituie cavaleri francezi de la inceputul secolului XIV si pana la mijlocul secolului, si din cate am observat din pozele si filmarile lor sunt foarte, foarte veridici intru toate aspectele reconstituirii lor, de la echipare, haine, heraldica si pana la cai si turnirurile lor. Un castel din Slovacia le serveste drept baza, in mod asemanator cu ceea ce au si Cavalerii nostri de Hunedoara. La acel castel ei tin turniruri pentru public unde invita si straini (cavaleri din Ungaria, Franta si de aiurea).

Sunt foarte impresionat de ce am vazut la ei, mai ales ca nici nu ma asteptam sa gasesc asa ceva in Slovacia. In fond, exista grupuri prin tari precum Franta sau Anglia care nici nu ajung la nivelul priceperii si al autenticitatii acestor oameni.

http://www.youtube.com/watch?v=92JDvBGVStI

Mai sus este o filmare cu turnirurile lor. Arata de milioane baietii.

Singura chestie un picut dezamagitoare este faptul ca nu reconstituie osteni mai locali decat cavalerii lor francezi. O interpretare bine documentata a soldatilor si nobililor din zona coastei Dalmate mi s-ar fi parut interesanta.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Re: Grupuri Medievale

Mesajde Agent_Griff » Lun, 14 Feb 2011 15:09

Am facut in postarea de mai sus o mica greseala. Slovacia, dupa ultima mea verificare, nu se afla pe coasta niciunei mari. Este chiar in mijlocul continentului European, nu foarte departe de Romania. Slovenia, insa, are ca si vecin o mare. Imi cer iertare pentru eroare.

Ca sa ma revansez, am gasit un album cu poze de la un turnir tinut anual in America. Personal consider ca armurile oamenilor care participa an de an la acest turnir sunt cele[\/i] mai frumoase armuri moderne, reproduse in zilele noastre dupa imagini de epoca si armuri originale.

http://rjndesign.zenfolio.com/f136384548

Enjoy.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01


Înapoi la Alte Grupuri din Strainatate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron