Noaptea Muzeelor Brăila - 12iun'21

Military History Events

Noaptea Muzeelor Brăila - 12iun'21

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 30 Aug 2021 20:25

Asociația Tradiția Militara (ATM) a onorat invitația Muzeului Carol I. din Brăila de a participa la Noaptea Muzeelor în 12jun21.
Reconstituitorii ATM au făcut deplasarea în diferite uniforme românești din timpul Războiului de Întregire al României, pentru a marca împlinirea a 105 ani de la “Treceți Batalioane române Carpații ...”.
Numerosul public (~ 10.000 de persoane) a putut vedea uniforme de Grăniceri, cu eghileți și coif cu tui, Infanterie model 1916, cu capelă din postav, model 1917 cu cască Adrian, precum și Vânători de Munte model 1918, cu pălărie Alpini și harnașament textil.
Detașamentul aTM a făcut gardă de onoare pentru notabilitățile locale, precum Președintele Consiliului Județean și Primarul Brailei, a efectuat mai multe demonstrații de reconstituire istorico-militară, a executat o paradă pe Calea Regală și a defilat pe străzile orașului până la miezul nopții, între diferitele locații pariticipante la Noaptea Muzeelor: Muzeul Brailei Carol I, Teatrul Maria Filotti (expoziție de medalii și costume), Filarmonica Brăila (concert aniversar), Centrul Cultural Nică Petre, Muzeul de Etnografie. Traseul a trecut prin fața monumentului lui Traian (din anul 1906) și a Ceasului Public (din anul 1909).
A mai fost prezentă la activitate și Asociația Culturală Tomis, ai cărei membri au prezentat foarte reușite costume din timpul Revoluției de la 1821, precum cele de pandur, mavrofor, militar otoman, rus, etc. De asemenea, numeroase asociații și ansambluri au susținut recitaluri, concerte, specatocole de dansuri populare, demonstrații de karate. Patru dintre personalitățile prezente, impreuna cu câțiva copii, au îmbrăcat uniforme românești din războiul de întregire, din perioada interbelică și din a doua conflagrație mondială, pentru a se alătura ATM în evocarea istoriei militare: Primarul, Viorel Marian Dragomir, Directorul Muzeului Brailei Carol I., Costin Croitoru, fostul Viceprimar, Lucian Țilea, și fostul director de teatru, Florin Chirpac.
Organizatorii și autoritățile și-au exprimat satisfacția pentru modul în care ATM a contribuit cu istorie vie la acest eveniment de amploare, iar publicul a înconjurat cu aplauze evoluția militarilor veniți din trecut.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Noaptea Muzeelor Brăila - 12iun'21

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 30 Aug 2021 20:33

Poze de la eveniment :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron