Palatul Parlamentului 1rm-01iun'21

Military History Events

Palatul Parlamentului 1rm-01iun'21

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 25 Iun 2021 19:08

Asociația Tradiția Militară (ATM) a pariticipat la Ziua Porților Deschise la Palatul Parlamentului în ziua de 1 iunie 2021 la invitația Secretariatului General al Camerei Deputaților.
Detașamentul ATM a fost echipat în uniforme din timpul Războiului de Întregire a României: Vânători de Munte, cu pălării Alpini și harnașament textil britanic, Infanterie, cu căști Adrian, Vânători, cu capele model 1881 și un pușcaș-mitralior cu armă Gladiator, care purta o platoșă individuală din oțel, precum cele de acum mai bine de un secol. La ordinul “Gaze toxice de luptă! Masca pe figură!” toți și-au pus măștile de gaze M2, model 1916, cu care au fost dotați.
Detașamentul venit din istorie a constituit garda de onoare la venirea Președintelui Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, căruia i-a dat raportul și i-a prezentat onorul. Apoi, reconstituitorii au evocat 105 ani de la intrarea României în Prima Conflagrație Mondială, prezentând drapelul militar de unitate, echipamentul și armamentul. După aceea, custozii tradițiilor militare au executat mânuiri de armă, ceremonialuri militare, exerciții tactice și mânuiri de îndemânare în diferite puncte focale din Palatul Parlamentului, precum Sala Cuza, Sala Unirii și foaierul de la intrare. Între acestea, detașamentul ATM a defilat pe generoasele culoare, în aplauzele publicului, și a fost primit în biroul Președintelui Camerei Deputaților de către al treilea om în stat.
Voluntarii ATM au colaborat foarte bine cu Jandarmeria Română, care avea în Sala Cuza un stand, oameni echipați în uniforme moderne și istorice, precum și manechine cu uniforme istorice.
Publicul, peste 14. 000 de persoane, a apreciat incursiunea în istoria vie și au asaltat reconstituitorii cu întrebări și solicitări de fotografii, cărora membrii ATM au dat satisfacție cu plăcere si erudiție. Gazda evenimentului a elogiat ATM pentru profesionalism și entuziasm.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Palatul Parlamentului 1rm-01iun'21

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 25 Iun 2021 19:47

Mai multe poze de la manifestare:


Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron