Jubileu MNSDG 10mai21

Military History Events

Jubileu MNSDG 10mai21

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 04 Iun 2021 20:52

Asociația Tradiția Militară (ATM) a sărbătorit ziua de 10 Mai la Palatul Elisabeta și la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” (MNSDG). Ziua de 10 Mai a fost Sărbătoarea Națională a Regatului României timp de peste 80 de ani (1866-1947), o perioadă de mare creștere și înflorire a țării.
Un detașament de reconstituitori în uniforme diferite din perioada în care a fost Rege Mihai I., al cărui centenar se celebrează în acest an, a constituit, alături de Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul”, garda de onoare pentru invitații la evenimentul “85 de ani – Muzeul și Regalitatea” organizat de către MNSDG. Astfel au fost reprezentate sub drapelul militar de unitate mod. 1940 toate categoriile de forțe din acea perioadă: teresetre (Vânători de Munte și Batalionul de Gardă Regală), Navale (Infanteria Marină) și Aeriene (Batalionul 4 Parașutiști).
În diferite locuri din curtea muzeului, detașamentul ATM a făcut demonstrații de mânuiri de armă, inclusiv pe platoul unde erau expuse mașini de epocă din diferite colecții. Au participat Consilierul Prezidențial Sergiu Nistor, Secretari de Stat, numeroși membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai clerului, valoroși oameni de cultură.
Detașamentul a defilat până la Palatul Elisabeta, reședință a Familiei Regale de România, unde a executat simbolic un schimb de gardă. Vasile Alecsandri spunea: ”Zece Mai ne-a fi de-a pururi sfântă zi, căci ea ne-a dat Domn puternic ţării noastre, libertate și Regat.”
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Jubileu MNSDG 10mai21

Mesajde eugeniu.burcea » Vin, 04 Iun 2021 20:55

Poze de la manifestare :

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron