Ziua Veteranilor de Razboi,CMN Buc-28apr'21

Military History Events

Ziua Veteranilor de Razboi,CMN Buc-28apr'21

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 31 Mai 2021 18:54

Asociația Tradiția Militara (ATM) a fost invitată să participe la manifestarea dedicată Zilei Veteranilor de Război la Cercul Militar Național – în România această sărbătoare este legată de data la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat Înaltul Decret prin care a fost instituit titlul de ''veteran de război'': 29 aprilie.
Numărul participanților a fost limitat de exigențele de distanțare într-un spatiu închis. În fața Generalului Leru, veteran de război, a doamnei Simona Cojocaru, Secretar De Stat şi Şef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, a Dr. Carmen-Sorina Rîjnoveanu, director ISPAIM, a numeroși generali în rezervă, președinți de organizații ale militarilor, a valoroși istorici militari, reconstituitorii de la ATM s-au prezentat în uniforme care să fie reprezentative pentru toate categoriile de forțe din al Doilea Război Mondial: terestre, navale și aeriene: Batalionul 1 Vânători de Munte, Regimentul 21 Infanterie / IV Linie, Batalionul 4 Parasutisti, Batalionul de Infanterie Marină. Aceștia au constituit garda de onoare la sosirea și plecarea invitaților, și au prezentat două momente de reconstituire, care au cuprins detalii despre drapelul de unitate și echipament, mânuiri de armă, exerciții de scrimă cu arma și ceremonialul de depunere a Jurământului Militar.
La final, Președintele aTM a avut și o scurta alocuțiune, ce a fost apreciată. Reconstituitorii de la aTM au fost felicitați pentru prestația lor.
Ultima oară modificat de eugeniu.burcea pe Lun, 31 Mai 2021 19:04, modificat 1 dată în total.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua Veteranilor de Razboi,CMN Buc-28apr'21

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 31 Mai 2021 19:01

Poze de la manifestare:

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron