U.P.Romane Bucuresti-24 Ianuarie 2021

Military History Events

U.P.Romane Bucuresti-24 Ianuarie 2021

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 22 Feb 2021 22:05

Asociația TRADIȚIA MILITARA (ATM) a fost invitată de către Statul Major al Apărării să participe în 24 ianuarie 2021 la ceremonia dedicată Unirii Principatelor, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan I. pe Dealul Mitropoliei din București.
Detașamentul aTM s-a prezentat echipat în ținutele de iarnă ale militarilor români, Infanterie de Linie și Vânători, din perioada Domnului Unirii.Locul reconstituitorilor în dispozitivul gărzii de onoare a fost în flancul stâng al formației Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”.
După serviciul religios din Catedrala Patriarhală, au particpat la ceremonia militară Anca Dragu, Președintele Senatului, Generalul Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale și Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Au mai fost prezente personalități române, precum și reprezentanți ai Corpului Diplomatic. Mai mulți ofițeri superiori și generali au felicitat ATM pentru participare.
După defilarea de la coborârea de pe Dealul Patriarhiei, detașamentul ATM s-a deplasat operativ la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, unde, la invitația conducerii acestui lăcaș de cultură, reconstituitorii au defilat pe aleile muzeului și au prezentat o amplă demonstrație de reconstituire istorico-militară menită a revela elemente importante din perioada evocată. Au fost date numeroase explicații despre ținute, despre drapelele militare model 1861 și 1853, apoi s-a detaliat instrucția de front și instrucția tactică a armatei din acea epocă istorică, s-au prezentat ceremonialuri militare precum depunderea Jurământului Militar sau rostirea rugăciunii, iar la final exerciții tactice de încărcare în 12 timpi, scrima cu arma și asaltul la baionetă.
Publicul a savurat și răsplătit cu aplauze imersiunea într-un timp istoric cardinal pentru români.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: U.P.Romane Bucuresti-24 Ianuarie 2021

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 22 Feb 2021 22:39

Imagini de la eveniment:

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron