Resfintire Crucea Eroilor Caraiman-30nov'20

Military History Events

Resfintire Crucea Eroilor Caraiman-30nov'20

Mesajde eugeniu.burcea » Dum, 21 Feb 2021 22:57

Asociația Tradiția Militară (ATM) a fost invitată să participe, alături de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” și de militari din toate unitățile de Vânători de Munte (VM) din țară, la resfintirea Crucii Eroilor de pe vârful Caraiman, după finalizarea lucrărilor de restaurare.
Detașamentul ATM, în uniforme romanești de campanie din timpul Marelui Război, precum Vânători de Munte, Vânători, Infanterie și Grăniceri, a efectuat un marș montan în condiții de iarna, cu întregul echipament, până la monumentul proaspăt renovat și ameliorat.
Stindardele de identificare ale tuturor unităților VM din tara, purtate de către militari din acele unități, au fost aliniate la tribună, pe soclul Crucii Eroilor, de unde și-au ținut alocuțiunile Ministrul Apărării Naționale, General Nicolae-Ionel Ciucă, Mitropolitul Nifon, Mircea Laurențiu Corbu - Primarul orașului Bușteni.
Garda de onoare a ostașilor veniți din istorie a intrat în dispozitiv între plutonul de Vânători de Munte și soclul monumentului. Ceremonia militară și religioasă s-a desfășurat în condiții climatice dificile, la o temperatura de - 15°C.
Toți cei prezenți au înfruntat cu seninătate frigul, dedicând efortul lor memoriei înaintașilor noștri, făuritori de țară.
În fotografii apar, alături de custozii tradițiilor militare de la ATM, General-maior Corneliu Postu, Director al Statului Major al Apărării, precum și Subofițerul de Comandă Plutonier adjutant principal Ervin-Răsvan Oros, veteran a numeroase misiuni dificle în teatrele de operațiuni din Iraq și Afganistan, care a dăruit mănușile sale celui mai tânăr membru al detașamentului Tradiția Militară.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron