Pagina 1 din 1

ZN a Romaniei, Buc - 01 Decembrie 2020

MesajScris: Mie, 17 Feb 2021 16:11
de eugeniu.burcea
Asociația Tradiția Militară (ATM) a defilat pe sub Arcul de Triumf din București în ziua de 1 Decembrie 2020. Nu pentru mass-media, nu ca să fie văzută de către public, nu pentru autorități, ci pentru a readuce sub Arcul de Triumf spiritul celor care acum un secol au făcut România Mare.
Trecerea în pas de defilare s-a făcut imediat după încheierea ceremoniei oficiale, cu sprijinul forțelor de ordine. Cu această ocazie, custozii tradițiilor militare au purtat uniforme de campanie ale forțelor terestre române de acum un secol, când se numeau "trupe de uscat": Vânători de Munte, Grăniceri, Infanterie, Vânători. În plus, s-a dat portul la masca de protecție specială, cu mustăți, tipică pentru Tradiția Militară în această perioadă.
Detașamentul restrâns ATM a dat onorul și în fața Palatului Elisabeta, ca omagiu adus Familiei Regale, după care a susținut și o demonstrație, o simulare de bătălie și o paradă în interioarul Muzeului Național al Satului "Dimitrie Guști", cu asigurarea respectării regulamentelor sanitare. Aici, lângă frumoasa cruce tradițională, ridicată în Satul Nou în memoria eroilor români, s-a păstrat un moment de reculegere. În calitate de reprezentanți ai României la Uniunea Europeană a Asociațiilor Istorico-Militare, reconstituitorii au dedicat momentul respectiv nu numai eroilor români, dar și militarilor străini, atât aliați, cât și foști adversari, care au căzut la datorie în Marele Război.

Re: ZN a Romaniei, Buc - 01 Decembrie 2020

MesajScris: Mie, 17 Feb 2021 16:18
de eugeniu.burcea
Mai multe poze de la manifestare :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine