ZN a Romaniei, Buc - 01 Decembrie 2020

Military History Events

ZN a Romaniei, Buc - 01 Decembrie 2020

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 17 Feb 2021 16:11

Asociația Tradiția Militară (ATM) a defilat pe sub Arcul de Triumf din București în ziua de 1 Decembrie 2020. Nu pentru mass-media, nu ca să fie văzută de către public, nu pentru autorități, ci pentru a readuce sub Arcul de Triumf spiritul celor care acum un secol au făcut România Mare.
Trecerea în pas de defilare s-a făcut imediat după încheierea ceremoniei oficiale, cu sprijinul forțelor de ordine. Cu această ocazie, custozii tradițiilor militare au purtat uniforme de campanie ale forțelor terestre române de acum un secol, când se numeau "trupe de uscat": Vânători de Munte, Grăniceri, Infanterie, Vânători. În plus, s-a dat portul la masca de protecție specială, cu mustăți, tipică pentru Tradiția Militară în această perioadă.
Detașamentul restrâns ATM a dat onorul și în fața Palatului Elisabeta, ca omagiu adus Familiei Regale, după care a susținut și o demonstrație, o simulare de bătălie și o paradă în interioarul Muzeului Național al Satului "Dimitrie Guști", cu asigurarea respectării regulamentelor sanitare. Aici, lângă frumoasa cruce tradițională, ridicată în Satul Nou în memoria eroilor români, s-a păstrat un moment de reculegere. În calitate de reprezentanți ai României la Uniunea Europeană a Asociațiilor Istorico-Militare, reconstituitorii au dedicat momentul respectiv nu numai eroilor români, dar și militarilor străini, atât aliați, cât și foști adversari, care au căzut la datorie în Marele Război.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: ZN a Romaniei, Buc - 01 Decembrie 2020

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 17 Feb 2021 16:18

Mai multe poze de la manifestare :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron