Ziua Armatei-Piateta Regelui, 25Oct'20

Military History Events

Ziua Armatei-Piateta Regelui, 25Oct'20

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 14 Dec 2020 18:20

Asociația Tradiția Militară (ATM) a constituit în 25 Octombrie 2020 garda de onoare la ceremonia ce a avut loc de Ziua Armatei, și totodată de aniversarea Regelui Mihai I., în Piațeta Regelui din capitală.
Circumstantele legate de pandemia SARS-COV-2 au impus participarea unui număr restrâns de reconstituitori, care au purtat măști sanitare personalizate și au menținut în formație intervale augmentate.
Detasamentul ATM s-a prezentat echipat în uniformele de ceremonie ale Batalionului de Gardă Regală, unitate emblematică a Armatei Regale Române, unitate la care regele își definitivase instrucția militară.
Garda la monument a fost asigurată cu schimbul de către doi membri ATM și de către doi Jandarmi în uniforme de ceremonie.
Au ținut alocuțiuni și au depus flori la bustul Regelui Mihai.I. Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, Generalul de Brigadă dr.ing.Eugen Porojan, Aghiotant Regal la Casa Militară a Majestăţii Sale Regelui Mihai, General-Locotenent Gelaledin Nezir, precum și un numeros public
Totodată, organizatorul principal al evenimentului (Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș) a lansat în mod oficial concursul internațional de sculptură pentru realizarea statuii Regelui Mihai, care va fi amplasată la Sinaia, în anul 2021, anul centenarului nașterii suveranului.
La lansarea concursului internațional au luat cuvântul prof.univ.dr. Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, prof. univ.dr. Florin Stănică, prorector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București și dl. Ion Tucă, vicepreședintele – Director executiv al Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș.
Prestația Militarilor veniți din istorie a fost unanim apreciată.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua Armatei-Piateta Regelui, 25Oct'20

Mesajde eugeniu.burcea » Lun, 14 Dec 2020 18:26

Poze de la manifestare :

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 649
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron