Military Odissey, Anglia 2rm 24-26aug19

Military History Events

Military Odissey, Anglia 2rm 24-26aug19

Mesajde eugeniu.burcea » Joi, 31 Oct 2019 22:04

Asociația Tradiția Militară (ATM) a trăit o odisee: Military Odissey 2019, în Anglia, la Maidstone (Kent), între 23-27 august 2019.
Cu mare efort financiar, logistic și administrativ, ATM a participat la un amplu festival de istorie militară, unde, alături de reenactori din toată lumea, a reprezentat armata română din timpul celui de-al doilea război mondial, în uniforme de infanterie și vânători de munte.
Cu această ocazie, românii au reușit să spulbere reținerile și șabloanele negative despre România și armata ei, să aducă lumină într-o parte mai putin cunoscută a istoriei. Îndoielile în legătură cu românii au făcut probabil ca și organizarea întregii operațiuni să fie dificilă, cu informații incomplete, limitări ale numărului de participanți români, răspunsuri târzii, creșteri de prețuri în ultimul moment, etc. Alte două grupuri înscrise au preferat să renunțe.
Mugurii unui grup britanic de reconstituire a armatei române (Regimentul 39 Infanterie “Petru Rareș”) au înflorit cu susținerea ATM.
La final, reconstituitorii de la ATM au fost foarte apreciați și elogiati, pentru nivelul ridicat de instrucție, echipament, coordonare și creativitate.
În prima seară, românii au evocat actul de la 23.VIII.1944, de la care s-au scurs 75 de ani tumultuosi.
În următoarele trei zile, custozii tradițiilor militare românești au făcut ședințe de instrucție (de front și tactică), au făcut demonstrații de reconstituire istorico-militară, au patrulat pe toate aleile imensului perimetru aflat la dispoziția manifestării, socializând cu reconstituitori ai mai multor epoci istorice veniți de pretutindeni, și oferind explicații și detalii istorice numeroșilor vizitatori. În fiecare dintre zilele următoare, detașamentul ATM a participat la câte o reconstituire de bătălie de pe frontul de est, împreună cu trupele germane și sovietice. Efectele pirotehnice și abundența de mijloace tehnice militare, precum tunuri, Katiușe, blindate, semișenilate, motociclete cu ataș, a fost impresionantă. ATM și-a adus contribuția la scenarii, diferite în fiecare zi, prin discuții cu ambele tabere, și a executat misiunile în mod creativ și credibil, cu multe elemente tactice și dramatice inedite, care au pus în valoare pe cei 15 militari români de acum 75 de ani. Detașamentul ATM a organizat și o ceremonie militară, încheiată cu o paradă, prin care și-a adus omagiul în fața unui altar de campanie dedicat eroilor căzuți în Afganistan și Iraq. Serile au fost petrecute la foc de tabără, făcând analiza post acțiune a zilei, plănuind activitățile și logistica celei următoare.
În ziua plecării, zborul Blue Air fiind programat seara, detașamentul a făcut o vizită turistică în centrul Londrei.
Întoarcerea în Patrie s-a făcut cu satisfacția unei experiențe memorabile, a unor noi amiciții cu oameni minunați și a unei prestații aplaudate.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Military Odissey, Anglia 2rm 24-26aug19

Mesajde eugeniu.burcea » Joi, 31 Oct 2019 22:54

Imagini de pe timpul manifestarii :

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 589
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron