Ziua NATO M100 - 07apr19

Military History Events

Ziua NATO M100 - 07apr19

Mesajde eugeniu.burcea » Mar, 09 Apr 2019 21:30

Asociația Tradiția Militară (ATM) a avut onoarea să fie invitată de către Statul Major al Apărării la manifestarea dedicată jubileului de 15 ani de la intrarea României în NATO și de 70 de ani de la înființarea NATO.Ziua NATO se sărbătorește în fiecare an în prima duminică a lunii aprilie – anul acesta, în 7 aprilie. Activitatea s-a desfășurat la Ministerul Apărării Naționale și a constat într-o ceremonie de inălțare a drapelelor României și NATO și o zi a Porților Deschise.
La ceremonia solemnă au luat cuvântul Prim Ministrul României, Ministrul Apărării, Șeful Statului Major al Apărării, și un ofițer superior, membru al Forțelor pentru Operații Speciale; printre invitați s-au aflat ministrul educației, membri ai parlamentului, corpul diplomatic și veterani.
Garda de onoare a fost constituită din 3 plutoane ale Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” în ținute de ceremonie și un detașament ATM, format din 13 oameni echipat în uniforme ale armatei române din timpul Primului Război Mondial: Infanterie, Vânători, Grăniceri. Ținutele istorice au avut menirea de a simboliza centenarul campaniei militare din anul 1919.
În continuare, drill-team-ul Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul” a prezentat exerciții de măiestrie în mânuirea armei, alternativ cu demonstrațiile de reconstituire istorico-militară ale ATM. Publicul a putut vizita numeroase standuri ale multor unități de elită ale Armatei României, care au prezentat atractiv și interactiv aspecte ale activității și dotării lor.
Reconstituitorii de la ATM au fost încântați să interacționeze cu militarii profesioniști prezent și au fost mândri de a avea la hampă drapelului Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, panglica Medaliei Regale Pentru Loialitate și cravata de drapel clasică, identică acelor istorice. Demonstrațiile istorico-militare ale ATM, care au creat puntea între trecut și prezent, au trezit interesul și aprecierea publicului, dar și a militarilor profesioniști prezenți.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 585
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua NATO M100 - 07apr19

Mesajde eugeniu.burcea » Mar, 09 Apr 2019 22:13

Poze de la manifestare :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 585
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Ziua NATO M100 - 07apr19

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 15 Mai 2019 21:51

Alte poze de la eveniment :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 585
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron