Pagina 1 din 1

Manevre de toamna la MMN-27oct18

MesajScris: Sâm, 15 Dec 2018 08:01
de eugeniu.burcea
Asociaţia Tradiţia Militară (ATM) a participat în 27 octombrie 2018 la manifestarea “Manevrele de Toamnă ale Armatei Române”, organizată de către Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I.”
Un detaşament de 10 oameni, echipaţi în diferite uniforme româneşti din timpul Marelui Război, a contribuit la marcarea Zilei Armatei, dar şi a Centenarului Marii Uniri. Pe lângă grupul de reconstituitori de la ATM, cel mai numeros, au participat şi membri ai asociaţiilor 6 Dorobanţi, ATO, CIM, AEO, precum şi câţiva independenţi, reuniţi într-un detaşament condus de către un reconstituitor echipat într-o uniformă mod.1923.
La ceremonia de deschidere, garda de onoare a grupurilor de reconstituire a întâmpinat pe Directorul Adjunct al muzeului. După intonarea imnului şi cuvântul de deschidere al evenimentului, a urmat parada, deschisă de către detaşamentul ATM. Au urmat demonstraţii de reconstituire, precum şi ilustrarea unui intens antrenament de paradă, la care au participat şi “civili” din public. Numeroşi vizitatori au venit să vadă standul ATM, unde erau expuse obiecte istorice şi material documentar, şi s-au interesat despre activitatea prodigioasă a ATM în anul Centenar.

Re: Manevre de toamna la MMN-27oct18

MesajScris: Sâm, 15 Dec 2018 11:48
de eugeniu.burcea
Mai multe poze de la manifestare :

Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine