Reconstituiri 1877, Galați și București,20mai17

Military History Events

Reconstituiri 1877, Galați și București,20mai17

Mesajde eugeniu.burcea » Mar, 18 Iul 2017 18:43

Asociaţia Tradiţia Militară a reuşit un tur de forţă în ziua de 20 mai 2017. ATM a participat la 3 manifestări diferite, la mare distanţă una de alta: La Pas prin Grădina Publică din Galaţi, Ziua Porţilor Deschise la Castelul Ţepeş din Parcul Carol (Bucureşti), la sediul Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, şi la Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional de Istorie a Românei.
Zece reconstituitori s-au deplasat cu microbuzul de la Bucureşti la Galaţi, unde au făcut joncţiunea cu “Garnizoana ATM Dunărea de Jos”, formată din 4 oameni, întăriţi de 4 membri ai Asociaţiei Tinerii şi Viitorul, echipaţi şi instruiţi de către ATM. Din trupa ATM făceau parte: vânători pedeştri, infanterie de linie şi dorobanţi. Camarazii de la Tinerii şi Viitorul, au îmbrăcat uniforme ale armatei otomane şi au purtat o replică a drapelului turcesc capturat de către români la Griviţa.
În faţa mulţimii adunate în Grădina Publică din Galaţi, detaşamentul ATM a intrat în scenă pe marşul “Drum Bun”, a format o gardă de onoare, a dat onorul pentru întâmpinarea “Principelui Carol I.” şi a participat la ceremonia militară dedicată Proclamării Independenţei. Apoi, a prezentat o demonstraţie de reconstituire istorico-militară, ce a constat în descrierea ţinutelor şi accesoriilor, mânuiri de armă după regulamentele de acum 140 de ani, exerciţii tactice, precum scrima cu arma şi încărcarea în 5 timpi, ceremonialul militar de depunere a Jurământului Militar, precum şi tradiţionala simulare a asaltului la baionetă asupra publicului. Ultima parte a evoluţiei ATM a constat într-o reconstituire de bătălie între trupele române şi cele otomane, ce a constat în atacuri, retrageri, contraatacuri – scena dramatică s-a încheiat cu asaltul victorios al românilor, încununat de capturarea drapelului inamic. Custozii tradiţiilor militare au ieşit din scenă în pas de defilare, în aplauzele şi uralele publicului.
A urmat un drum lung până la Bucureşti, unde membrii ATM au debarcat direct pe platoul din faţa Castelului Ţepeş, pentru a face o demonstraţie în faţa numerosului public prezent aici. Evoluţia ATM a fost primită cu mult entuziasm, iar aplauzele şi felicitările i-au însoţit pe membrii detaşamentul ATM în timp ce plecau spre Muzeul Naţional de Istorie. Aici, reconstituitorii au patrulat în zona MNIR şi au făcut animaţie, reamintind spectatorilor momentele de acum 140 de ani, când România îşi cucerea independenţa. Demonstraţia făcută pe platoul din faţa intrării în lăcaşul de cultură din centrul capitalei, unde era mare aflux de vizitatori, a fascinat privitorii.
Participanţii ATM la această misiune complexă au avut deosebita satisfacţie de a fi contribuit în mod semnificativ la reuşita mai multor manifestări de mare importanţă şi impact.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori

cron