Serviciul Diplomatic al Armatei 155 Ani CMN 11nov14

Military History Events

Serviciul Diplomatic al Armatei 155 Ani CMN 11nov14

Mesajde eugeniu.burcea » Joi, 27 Noi 2014 11:02

Asociația Tradiția Militară a participat, la invitația Asociației Diplomaților Militari in Rezervă și Retragere "A.I. CUZA", la Jubileul de 155 de ani de la înfiintarea respectivului Serviciu. Manifestarea s-a desfășurat la Cercul Militar Național, între orele 10.00€-“ 14.00.
În semn de omagiu față de Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cel care a creat structura de cercetare și informații militare, ATM a evoluat în uniforme de vânatori pedeștri și grenadieri ai infanteriei de linie din perioada 1859€-“ 1866.
Începând de la ora 09.20, detașamentul ATM a constituit gardă de întâmpinare în holul intrării dinspre Bulevardul Elisabeta. La ora 10.00 detașamentul ATM a ocupat poziția din fața scenei și a prezentat onorul în timpul intonării Imnului României și al Marșului Cercetașilor. A urmat serviciul divin, urmat de un moment de reculegere pentru cei căzuți. Imediat după aceea, a fost rândul ATM de a face demonstrația de reconstituire istorico-militară. Aceasta a constat în prezentarea ținutelor, a înzestrarii , precum și a mânuirilor de armă și a ceremonialului de depunere juramântului militar, conform regulamentelor militare din acea epocă. Un loc central a ocupat evocareaœ”bataliei diplomatice” legate de instituirea drapelelor de luptă ale Principatelor Unite. A fost prezentat drapelul model 1860, cel pe care ar fi dorit armata să și-l dea, cu stemă unică și devizaœ”Honor et Patria”, dar căruia i s-au opus marile puteri. Apoi a fost prezentat drapelul model 1863, care putuse fi distribuit armatei; acesta, deși fără stemă unică, constituia totuși un mare progres pt statutul țării noastre, față de situația anterioară: era tricolor, și avea înscris numele viitor al țării unite: România.
Recursul la istorie vie încântat asistența, care a răsplătit cu aplauze și felicitări pe reconstituitorii de la ATM.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron