Parada Militara Nationala - 1 Decembrie 2022

Military History Events

Parada Militara Nationala - 1 Decembrie 2022

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 14 Dec 2022 21:14

Asociația Tradiția Militară (aTM) a defilat pe sub Arcul de Triumf din București în cadrul Paradei Militare Naționale de 1 Decembrie 2022, în al 104-lea an de la Întregirea României.
Detașamentul istoric care a defilat alături de peste 1.500 de militari prin fața Președintelui României a fost format din 33 de suflete de militari, dintre care 3 erau camarazi de la ADF. Reconstituitorii au purtat uniforme românești din timpul Primului Război Mondial: Regimentul 1 Grăniceri, Batalionul Vânători de Munte, Regimentul 2 Vânători “Regina Elisabeta”, Regimentul 21 Infanterie / IV Linie. Încheietorul de pluton purta pușca mitralieră CSRG (Gladiator), ecusonul specific, precum și o platoșă individuală – precursoare de mai bine de acum un secol a vestelor antiglonț.
La drapelul militar de epocă din fruntea detașamentului, sub care au luptat eroii Marelui Razboi, atârnă cu onoare decorațiile cu care a fost distinsă aTM: Medalia Comemorativă a Războiului de Întregire a României, de la Președintele țării, Emblema de Onoare, de la Șeful Statului Major al Apărării, Medalia Regală Pentru Loialitate.
Reconstituitorii de la aTM au socializat cu reprezentanții armatelor aliate care au defilat și au fost trecuți în revistă de către Ministrul Afacerilor Interne Lucian Nicolae Bode și de către Ministrul Apărării Angel Tîlvăr.
După inspecția făcută de către Șeful Statului Major al Apărării General-locotenent Daniel Petrescu, Locţiitorul său General-locotenent Gheorghiță Vlad și de către Contraamiral Ion-Cristian Lișman, Locțiitor pentru resurse al șefului Statului Major al Apărării, Comandantul paradei, General-locotenent Corneliu Postua acordat aTM medalia Directorului Statului Major al Apărării, în semn de apreciere pentru diversitatea și corectitudinea ținutelor și accesoriilor de epocă, precum și pentru nivelul înalt de instrucție al custozilor tradițiilor militare românești.
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43

Re: Parada Militara Nationala - 1 Decembrie 2022

Mesajde eugeniu.burcea » Mie, 14 Dec 2022 21:25

Prima serie de poze de la Parada Militara Nationala :

Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
Imagine Imagine Imagine Imagine Imagine
eugeniu.burcea
 
Mesaje: 703
Membru din: Lun, 03 Oct 2011 18:43


Înapoi la Actiuni de Reconstituire Istorico-Militara

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron