[size=12] Profitînd de faptul că maiorul Oghină se mutase din comandament și venise un alt maior Lăzărescu Nicolae. Șeful Bir. de instr și înformații, maiorul Ștefănescu Ioan, m-a mutat dela biroul adjut. la biroul său. Eu care-mi pusesem în gînd să mă mut cu totdinadinsul, am cedat și m-am mutat la acel birou.-
În ziua de Sf Nicolae, mă pomenesc cu Popescu Nic. dela Buzău împreună cu sotția. Am făcut petrecere pe negîndite, iar seara tîrziu s-a înapoiat acasă și eu i-am petrecut pînă în gară.
Mare mi-a fost surprinderea cînd pe peronul gării am întîlnit după plecarea trenului pe Marioara, fiica lui Moș Costache Olteanu, la care șezusem cu chirie cu 12 ani în urmă la Buzău, cînd candidasem la admitere la Șc. Normală. Era croitoreasă la un atelier din Ploiești și ședea pe aproape de cimitirul Bolovan. Am condus-o pînă acasă și ea m-a rugat să mai trec pe la ea neștiind deocamdată ce-i cu mine. Tîrziu i-am spus că am soție și 3 copii și atunci disperarea ei era la culme, căci avea gînduri necurate. Eu mai aveam altă piedică. Mă înscrisesem în particular la liceul Petru și Pavel din Ploiești și trebuia să mă acup serios de carte.
Trebuia să fiu un erou să ies cu toate bine și atunci a trebuit să mă întîlnesc cît mai rar cu prietena. Am sacrificat-o pe ea cum era și logic și am devenit în băiat sîrguincios căci am promovat două clase de liceu în anul acesta-
Cu maiorul Ștefănescu nu prea m-am împăcat la birou și a început să-mi intre în cap, fumurile de mutare la Buzău, deși în toamnă m-am înscris în cls. III-a la liceu.
[/size]