[size=16] Eu eram tare slab. După boala aceasta însă aveam o poftă de lup la mîncare, dar nu prea aveam ce anume, decît porția caldă de la cazan.
Pentru că veneam mai înainte de a se da masa trupei bucătarul îmi dădea o porție și mai mare și mai groasă, probabil că vedea și el că e cazul.
Notarul de la Păntălavești nu era din localitate și nici primarul. Cel dintîi era din Negrești și nu venea decît odată pe săptămînă iar cel de-al doilea era din Ștefan cel Mare, avea vreo 200 de oi și nu venea decît de 2-3 ori săptămînal.
Numai noi telegrafiștii eram în permanență la primărie. Dacă m-am împitenit cu cei de la Dep. Mobil și mă pricepeam mai bine ca ei să primesc cîte o notă telefonică, să-o scriu și să-o transmit la unitatea lor, apoi ei imi aduceau cîte o pîinișoară-lipie dela unitatea lor iar primarul pentru serviciile de ai scrie actele de naștere în locul notarului îmi trimitea ori de cîte ori aveam nevoie [ch8211] și aveam cam des [ch8211] cîte o oală de 4-5 Kg de lapte de oi. Trimiteam pe Costache și mîncam tovărășește. E r la orasu ala
Într-o lună de zile aproape nu mă mai cunoșteam asa de bine mă îndreptasem. Dimineața mă plimbam pe răcoare, căci venise primăvara și lunca Bîrladului e foarte frumoasă. Două ore rătăceam prin luncă căci nu aveam ce face apoi mă pregăteam să mă duc la masă, dar mai multe ori îl trimiteam pe Costache. Dar lucrurile n-au mers așa mult timp!
Nu știu de unde capăt o mamă de rîie căprească și sînt nevoit să las pe Costache șingur și să vin la infirmerie.
Tocmai atunci se ivise tifosul exantematic și căzuse bolnav și medicul plot. Ghenov. Cine era mai în stare să țină o mică [indescifrabil] a infirmeriei din Brăhășoaia.[/size]