In 10 iunie 2011, a 70-a aniversare a infiintarii armei parasutistilor la noi in tara, am primit cateva fotografii ale, pe atunci, in 1941-42, locotenentului parasutist Gheorghe Iordachescu. A fost multi ani vecinul meu si mi-a istorisit multe din cate traise si vazuse in timpul celui de-al doilea razboi mondial. El a fost primul care mi-a spus ca pe atunci, combinezonul de lansare al parasutistilor militari romani era din doc kaki. Din pacate, din motive strict personale, a avut o neintelegere cu un general, care i-a prilejuit mutarea imediata pe front la o unitate din Divizia 11. Astfel a ajuns in zona Stalingrad, de unde a iesit din incercuire datorita cunostintelor dobandite la compania de parasutsti. Ulterior a fost reincadrat in unitatea initiala, Reg.2.Pionieri Garda, de unde se inscrisese voluntar la parasutisti. A supravietuit nevatamat razboiului.
In fotografii se vede ca la inceput, parasutistii romani purtau bereta si la salturi. Personajul feminin care apare in unele fotografii este faimoasa Smaranda Braescu.