Consider ca ar fi mai mult decat util un topic de discutie in care sa putem vorbi despre rudele noastre care au luptat fie in Primul sau in Al Doilea Razboi Mondial. Intodeauna mi se par frumoase povestile de razboi spuse de rude, evocand cu multa veridicitate o vreme trecuta pe care noi, oricat de mult am incerca, nu cred ca o vom putea vreodata intelege pe deplin. Personal, cred ca este mai bine asa. In vreme ce unele lucruri trebuie comemorate si respectate, alte lucruri eu zic ca trebuie doar amintite si temute. Nu recomand sa uitam ceva din experienta celor doua conflagratii mondiale deoarece cei ce isi uita greselile sunt sortiti sa le repete.
Voi incepe eu cu povestea strabunicului meu matern, din partea bunicii. Strabunicul meu a luptat in cel Al Doilea Razboi Mondial in trupele de Cavalerie. Nu stiu mai nimic despre timpul lui petrecut in uniforma inafara de faptul ca s-a intors cu o iubire profunda pentru cai si fara un picior. Ironic este ca piciorul si l-a pierdut la intoarcere, din cauza unui tren. A alunecat pe peron si, din fericire, trenul a trecut doar peste un picior de-al lui. O sa incerc sa aflu mai multe intreband prin rude.
Sper doar ca ceilalti de pe forum sa aiba informatii mai concrete despre participarea rudelor lor.