de stoica » Mar, 18 Mai 2010 20:32
Daca imi permiteti - off topic, dar cateva completari necesare:
prima actiune desfasurata sub denumirea de grup de reconstiutire "6 Dorobanti" a avut loc la Komarom, in Ungaria, in septembrie 2004. In mai 2004, abia a incoltit ideea in mintea merituosilor initiatori.
Apoi, nu i-as numi pe cei care au demisionat, drept "disidenti", chiar daca strict legal ar putea fi considerati astfel. A existat o singura persoana care a votat altfel decat restul adunarii generale a asociatiei. In rest, demisionarii nu au fost persoane care sa fi avut ceva sa ne reproseze, sau carora sa fi avut noi ceva de reprosat, ci au fost, in mare majoritate, persoane care au dorit sa nu il lase singur pe disident si pe cel ce il sustinea; avem toata stima pt ei si le respectam decizia; de altfel am si pastrat relatii de amicitie, care, pt a-i proteja, au ramas clandestine.
Propun sa le menajam tuturor sensibilitatile, mai ales cand nu suntem provocati, asa incat sa nu ne vanificam eforturile de pana acum pe calea bunei intelegeri - chiar daca modul in care ei ne trateaza este din ce in ce mai criticabil; noi am facut primul gest, prin sacrificiul de a renunta in favoarea lor la vechea denumire, pe care ei o alesesera, si de a renunta la cultivarea traditiilor primei unitati militare istorice careia ne dedicaseram.
Churchill spunea: "Those with better insight should reckon with unpopularity."