de Agent_Griff » Joi, 10 Iun 2010 22:18
Am folosit aceea formulare pentru a sublinia faptul ca tu esti printre cei pe care ii stiu eu, din asociatie, care sunt interesati de aceasta perioada istorica destul de...prost vazuta, ca sa zic asa. Acum, poate or mai fi si alti colegi, nu zic, dar am impresia ca intrebarile mele cu subiect medieval nu sunt tocmai cele mai populare. :P
Iar intrebarea este pentru toata lumea. Nu e ca si cum daca apare altcineva inafara de tine cu raspunsul corect ii voi refuza raspunsul. Nu sunt chiar asa "padurar".
Bun, pai sa iti ofer si niste indicii.
Va sfatuiesc, dragi colegi de forum, sa observati cu atentie acel animal dragut atarnat de blazon. Acel animal nu este acolo intamplator, simbolizand o entitate destul de importanta la sfarsitul Evului Mediu.
De asemenea, forumime, observati ca pe blazon este prezent si simbolul heraldic al Casei Regale a Frantei (la vremea respectiva Casa de Valois), florile de nufar. Nu oricine isi permitea sa includa stema Casei Regale a Frantei pe propriul blazon. De obicei, doar cei ce fie faceau parte din familia regala, fie aveau revendicari la tronul Frantei isi puteau permite un asemenea lucru.
Iar, ca un ultim indiciu, va pot spune ca acest blazon nu a apartinut niciunui nobil din Bretania. As sugera o cautare in celalalt capat al Frantei, acolo unde puteti gasi "nobilul" ce a fost stapanul acestui blazon.