The ATM forum Quiz

Manoeuvres – quiz and games related to military history

Re: The ATM forum Quiz

Mesajde Emil_Doctorul » Lun, 24 Mai 2010 09:31

Gabi, ai dreptate pana la un punct.
Intr-adevar ai identificat faptul ca fotografia este facuta dupa 23 august 1944 prin prezenta drapelelor aliate insa nu de 9 mai 1945 pentru ca atunci nu prea ar fi avut cum sa organizeze o defilare de o asemenea anvergura din simplul fapt ca mai tot ce putea sa constituie tehnica era trimis pe front ca sa nu fie predat armatei sovietice. (Off topic: asa am ramas fara FT-17, primele noastre tancuri, fiind obligati sa le predam si pe acelea).
Daca te vei uita mai bine vei observa totodata ca insemnul respectiv nu este chiar un "2" ci un insemn tactic, al unei anumite unitati... ;)
Hai sa ne gandim cam ce unitati mecanizate existau pe la, sa zicem, 1946, asa ca un indiciu, pt ca daca te uiti pe pancartele de sub steaguri vei vedea "Crucea lui Mihai" asa cum a fost adoptata cam pe dupa razboi.
Ceea ce ma mira este faptul ca nu a surprins pe nimeni prezenta acelor domni imbracati in uniforme albe cu casti coloniale...  ;) Va asigur ca nu sunt englezi  ;D
Mai astept pareri... Lupta nu s-a incheiat. :)
Emil_Doctorul

Mesajde Emil_Doctorul » Sâm, 29 Mai 2010 23:03

Dragi forumisti, din pacate trebuie sa las cortina peste aceasta intrebare asa ca va anunt ca era vorba despre Regimentul 2 Care lupta al carui semn tactic se vede pe botul atasului. La momentul respectiv existau 2 astfel de regimente in Armata romana reunite in Brigada 1 Care de lupta, Regimentul 1 desfiintat in septembrie 1944 fiind reinfiintat la 15 septembrie 1945.
Momentul, dupa cum am spus si in mesajul anterior intr-adevar este 1946, parada de Ziua victoriei.
Cat despre "colonialii" din fotografie, acestia sunt agenti de politie, membrii ai Corpului Gardienilor Publici, corp ce la vremea respectiva era parte componenta a Politiei, dar cu grade si functii dinstincte, constituind agentii de ordine publica, circulatie, interventie rapida (Batalionul de Carabinieri). De la aceste uniforme albe, care se puteau agrementa si cu cascheta, a ramas cascheta alba de circulatie in traditia uniformologica a politiei.
Emil_Doctorul

Mesajde Emil_Doctorul » Sâm, 29 Mai 2010 23:06

Astfel Gabi, cel care a fost cel mai aproape de raspuns, are onoarea de a pune urmatoarea intrebare.
Emil_Doctorul

Mesajde gabi_dinisov » Dum, 30 Mai 2010 14:32

Multumesc Bobo.

A fost o intrebare interesanta, care mi-a ocupat ceva timp.

Regret insa ca nu am recunoscut unitatea.

Revenind insa la scopul acestui topic, adresez urmatoarea intrebare:

Ce reprezinta stema din imaginea alaturata?

Imagine

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 01 Iun 2010 20:13

Se pare ca nu am musterii la intrebarea asta...

Revin cu un indiciu...apartine unei comunitati romanesti din diaspora.

GD

Mesajde masklin » Mie, 02 Iun 2010 23:01

Pot spune in mod sigur ca este de dupa 1989, dupa felul in care arata acvila...
Capul de porc cu o sageata in el se afla pe stema Tribaliei, in timp ce leul este simbolul Banatului.
Presupun ca lupoaica doar arata legatura noastra latina..
Simbolul este folosit cumva pentru comunitatea romaneasca de la Sud de Dunare? (aflata si in Serbia si in Bulgaria)
masklin

Mesajde gabi_dinisov » Joi, 03 Iun 2010 07:00

Felicitari Masklin,

Imaginea reprezinta stema Comunitatii Romanesti din Serbia.

Te rog sa adresezi urmatoarea intrebare.

GD

Mesajde masklin » Joi, 03 Iun 2010 14:35

Trebuie sa recunosc ca a fost o intrebare care mi-a cam dat de furca.

Ok, intrebarea urmatoare:
Stie cineva care este povestea din spatele acestui avion? (in caz contrar, accept ca raspuns doar numele pilotului, o tara, sau macar un an).
Pot sa va spun ca acel avion NU a fost capturat...

[URL=http://img101.imageshack.us/i/wtf1c.jpg/][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/1356/wtf1c.jpg[/IMG][/URL]
masklin

Mesajde Emil_Doctorul » Joi, 03 Iun 2010 21:52

Cred ca este vorba de ME109 pilotat de Cpt. av. Constantin "Bazu" Cantacuzino atunci cand a zburat cu "prizonierul sef" aviator american dupa 23 august 1945.
Avionul in speta a fost vopsit in culori americane si cu un steag de dimensiuni considerabile pe fuzelaj pentru a nu fi doborat pana la finalul destinatiei, la acel moment Italia ocupata de americani. Respectivul aparat a mai fost burtat de americani atunci cand acesta a fost luat la un zbor de teste, Bazu primind in schimb sa incerce un P-51, cu care de altfel s-a descurcat de minune spre surprinderea asistentei de peste ocean.
Emil_Doctorul

Mesajde masklin » Joi, 03 Iun 2010 21:57

Felicitari Emil!
Urmatoarea intrebare iti apartine
masklin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Aplicatii - jocuri cu tematica de istorie militara