Am deschis un topic pe forumul 6D cu privire la dotarea A6D cu replici de arme pentru secolul XIX.(http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1242895313/3#3)
Scupul topicului a fost de a discuta fezabilitatea utilizari acestor replici modificate si etapele parcurse.
Iata evolutia discutiei:
gabi_dinisov - 21.05.09[\/b]
"Am admirat cu totii armele de sec XIX cu care v-ati inzestrat la ZMMN 2009.
Felicitari! Arata bine, chiar daca pustile Enfield md.1853 nu au fost in dotarea armatei romane niciodata, dar, ceea ce este important, chiar si trag.
In mod surprinzator, la un moment dat, a disparut linkul referitor la aceste replici de pe forumul 6D.
Am observat mai multe modificari foarte dibace ale modelului achizitionat initial, intre care inlocuirea tevii din zamac cu una din otel, care sa reziste la deflagratia indusa incarcaturii de pulbere neagra prin intermediul percutarii capsei.
Ne tentase si pe noi sa adoptam o asemenea solutie, dar nu eram siguri in ce masura se pot detine/purta/utiliza replici cu asemenea modificari, precum si pulbere neagra si capse, fara a contraveni regimului armelor si munitiilor.
Este necesara vreo autorizatie, vreun permis de detinere?
Ne-am interesat la politie, pe un caz ipotetic bineinteles, dar scepticismul lor categoric nu ne-a lamurit si nu ne-a convins.
Preferam sa va intrebam pe voi, pt ca ati parcurs desigur deja aceste etape si precis cunoasteti in detaliu toate implicatiile."