de stoica » Vin, 19 Dec 2008 11:00
Forumul pe care a aparut anuntul binevoitor ca in sfarsit[\/b] are si atm un forum propriu, trebuia sa fie tribuna unica a grupurilor din Romania; din pacate "zeii" au vrut sa fim constransi a ne face un forum propriu.
Am constatat, tot acolo. ca ni s-a dat in sfarsit[\/b] dreptate in privinta utilizarii militarilor in serviciu la actiuni de reconstituire istorico-militara doar daca alti reenactori nu sunt disponibili [\/u](http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1175581558/30):
" Re: Despre mine.
Reply #30 - 12/03/08 at 09:18:47
Cariera militara e una, reenactmentul este altceva.
Am lucrat cu militari de profesie la pregatirea unor actiuni istorico-militare si am fost surprins sa constat cat de putin legati erau de traditia militara. Pentru majoritatea dintre ei, cariera militara este doar un "job" pe care trebuie sa-l indeplineasca "intocmai si la timp", cat mai corect posibil, si atat. Am fost socat sa vad cat de putine lucuri de militarie generala cunosteau, ei fiind axati strict pe specialitatea lor, si din aceasta cauza pierdeau din vedere padurea din cauza copacilor. Se lucreaza bine cu ei, pentru ca au o baza de instructie militara, si le este usor sa invete noi miscari de instructie de front sau tactica, dar atat... In rest, poarta uniforma neglijent, si de abia asteapta sa se termine actiunea pentru a scapa de haina militara, de care se pare ca sunt satui.
Cu reenactorii adevarati, care iubesc istoria militara si o altfel de armata, se lucreaza mult mai bine si rezultatele pregatirii sunt mult superioare. Asta din cauza faptului ca, desi nu au nici o experienta militara (majoritatea nu au facut nici armata) se integreaza mai bine sufleteste in atmosfera militara, sunt dispusi sa-si asume fara cracnire o serie de greutati (sa poarte uniforma timp de 48 de ore, neintrerupt, sa stea in formatie nemiscati, in bataia soarelui, cu uniforma de postav, pe o caldura de aproape 40 de grade, sa marsaluiasca cu tot echipamentul si armamentul zeci de kilometri, etc...), constienti fiind de faptul ca astfel aduc un modest omagiu inaintasilor lor care au luptat, in conditii infinit mai grele, pentru Patrie."
Dixit!
Aceasta este baza armoniei intre grupurile de reconstituire istorico-militara din Romania...