Asociatia "6 Dorobanti"

Other Groups in Romania

Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde tm_adm » Lun, 15 Dec 2008 18:17

 Bazele asociatiei "6 Dorobanti" au fost puse in mai 2004, cand, cu ocazia "Zilelor Muzeului Militar National", un grup de entuziasti, istorici si colectionari de Militaria au hotarat sa comemoreze traditiile Regimentului 6 Dorobanti [ch8220]Mihai Viteazul[ch8221], una dintre cele mai prestigioase unitati a armatei romane.

site: www.6dorobanti.ro
forum: http://www.6dorobanti.ro/forum
tm_adm
Administratorul site-ului
 
Mesaje: 56
Membru din: Lun, 29 Iul 2013 15:17

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde Agent_Griff » Mie, 17 Dec 2008 10:17

Foarte frumos din partea lor ca au anuntat ca avem propriul nostru forum.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde stoica » Vin, 19 Dec 2008 11:00

Forumul pe care a aparut anuntul binevoitor ca in sfarsit[\/b] are si atm un forum propriu, trebuia sa fie tribuna unica a grupurilor din Romania; din pacate "zeii" au vrut sa fim constransi a ne face un forum propriu.
Am constatat, tot acolo. ca ni s-a dat in sfarsit[\/b] dreptate in privinta utilizarii militarilor in serviciu la actiuni de reconstituire istorico-militara doar daca alti reenactori nu sunt disponibili [\/u](http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1175581558/30):
" Re: Despre mine.
Reply #30 - 12/03/08 at 09:18:47    
Cariera militara e una, reenactmentul este altceva.  
Am lucrat cu militari de profesie la pregatirea unor actiuni istorico-militare si am fost surprins sa constat cat de putin legati erau de traditia militara. Pentru majoritatea dintre ei, cariera militara este doar un "job" pe care trebuie sa-l indeplineasca "intocmai si la timp", cat mai corect posibil, si atat. Am fost socat sa vad cat de putine lucuri de militarie generala cunosteau, ei fiind axati strict pe specialitatea lor, si din aceasta cauza pierdeau din vedere padurea din cauza copacilor. Se lucreaza bine cu ei, pentru ca au o baza de instructie militara, si le este usor sa invete noi miscari de instructie de front sau tactica, dar atat... In rest, poarta uniforma neglijent, si de abia asteapta sa se termine actiunea pentru a scapa de haina militara, de care se pare ca sunt satui.
Cu reenactorii adevarati, care iubesc istoria militara si o altfel de armata, se lucreaza mult mai bine si rezultatele pregatirii sunt mult superioare. Asta din cauza faptului ca, desi nu au nici o experienta militara (majoritatea nu au facut nici armata) se integreaza mai bine sufleteste in atmosfera militara, sunt dispusi sa-si asume fara cracnire o serie de greutati (sa poarte uniforma timp de 48 de ore, neintrerupt, sa stea in formatie nemiscati, in bataia soarelui, cu uniforma de postav, pe o caldura de aproape 40 de grade, sa marsaluiasca cu tot echipamentul si armamentul zeci de kilometri, etc...), constienti fiind de faptul ca astfel aduc un modest omagiu inaintasilor lor care au luptat, in conditii infinit mai grele, pentru Patrie."
Dixit!
Aceasta este baza armoniei intre grupurile de reconstituire istorico-militara din Romania...
stoica
 
Mesaje: 514
Membru din: Joi, 18 Dec 2008 05:15

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde gabi_dinisov » Mar, 12 Mai 2009 16:23

Iata ca, Grupul de Reconstituire al Regimentului 6 Dorobanti Mihai Viteazul, sustine ca si-a creat, in sfarsit, un cadru juridic devenind Asociatia 6 Dorobanti.

Nefiind motive pentru a pune la indoiala afirmatia, doresc sa urez nou infiintatei asociatii mult succes in activitate.  
________________________________
“Eu n-am cerut să fiu român, am avut noroc!” – Petre Ţuţea
gabi_dinisov
 
Mesaje: 198
Membru din: Lun, 15 Dec 2008 15:35
Localitate: Bucuresti

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde stoica » Mar, 12 Mai 2009 23:14

Nu am apucat sa verific informatia, dar ideea ma bucura foarte mult. Acesta era si scopul pt care asociatia noastra a abandonat denumirea sa initiala de "6 Dorobanti", pe care a purtat-o legal pana in 18 decembrie 2008 (pana acum aproape 5 luni). Ma durea sufletul sa vad cum unii stateau si asteptau in zadar sa intram noi in colaps. Ne bucuram ca ne-au urmat sfatul inca o data. Uram din inima nou inregistratei asociatii sa aiba la fel de mult noroc cu aceasta denumire cat am avut si noi.
Am auzit ca ei vorbesc de 5 ani de la infiintare. Se cuvine precizat ca acum 5 ani doar a avut loc prima aparitie in public a unor persoane costumate in uniforme militare de epoca, printre care si membri ai ATM. Din 2005 a inceput activitatea de reconstituire istorico-militara, la care cei mai vechi membri ATM au avut o contributie majora. Asociatia "6 Dorobanti" s-a inregistrat la 26mar07 la Registrul Fundatiilor si Asociatiilor si, din pacate, cativa membri, printre care presedintele si vicepresedintele, au demisionat la 14jun08 (la un an si 3 luni de la inregistrare). Au lasat asociatia "6 Dorobanti" fara mijloace legale si pecuniare indispensabile, dar spiritul nostru de corp a surmontat toate obstacolele. Acesti oamenii au inregistrat acum noua asociatie cu vechea denumire. Au acumulat o experienta care, valorificata, ii va ajuta sa desfasoare o activitate impecabila.
Speram sa nu incarce cu sulf karma acestei proaspete organizatii, sa inceteze prigoana si uneltirea impotriva fostilor camarazi si sa ne ierte odata pt ca am avut ghinionul sa zarim fara sa vrem partile mai brunate ale sufletelor lor. Nu le purtam pica; suntem deprinsi sa suferim pt idealuri. Ne-am bucurat sincer cand am vazut ca in ziua in care sarbatoreau radacinile noastre comune, si-au extins spectrul uniformologic, dupa cum le recomandam in 25 ianuarie 2009, si au avut un succes major dotandu-se cu cateva arme cu capse cu incarcare pe la gura tevii, realizate prin modificarea prin eforturi proprii a unor replici care inaintea metamorfozei nu ar fi putut trece drept arme.
Succes!
stoica
 
Mesaje: 514
Membru din: Joi, 18 Dec 2008 05:15

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde stoica » Joi, 14 Mai 2009 10:00

From: mircea stoica [mailto:stoica.mircea@traditia-militara.ro]
Sent: Thursday, May 14, 2009 10:19 AM
To: horia serbanescu; horia serbanescu
Cc: cosmin.anastasiu; Aurica Stroe; ig iordachescu; ion draghici; marius mihaita; mihnea vlad; radu oltean; radu zamfirescu; romica Sterescu; 'bogdan briscu'; 'dragos man'; 'dumitru lazar'; 'teofil'; 'teofil ilisie'; 'vlad ilies'; ciprian radulescu; Gaucan Ioan; radulescucristian; vlad radulescu
Subject: Regimentul 4 Infanterie de Linie ATM mai09

D-le Serbanescu,

Va felicitam pentru intentia de reinscriere a unei asociatii cu denumirea de “6 Dorobanti”. Sa fie intr-un ceas bun!
Va felicitam si pentru extinderea registrului istoric abordat, pentru noua inzestrare, foarte reusita, si pentru adoptarea spre cultivare a traditiilor unor noi unitati militare de prestigiu, cum ar fi granicerii din Inspectoria III Piatra, de la 1866 (cu licente minore).
Va rugam totusi, sa optati, la infanteria de linie, pentru o alta unitate, nu Regimentul 4 Ilfov, ale carei traditii sunt cultivate de catre Asociatia Traditia Militara inca din 12 iunie 2008 (acum 11 luni), precum aflaserati din mesajul de mai jos si din frontispiciul site-ului nostru www.traditia-militara.ro. Ne place sa credem ca cifra patru pe care ati purtat-o la chipiu cu ocazia manifestarii “10 Maiu la Muzeul Militar” a fost o scapare inocenta. Onoarea, cutuma internationala, acordurile noastre bilaterale, pretind sa alegeti pe viitor o alta cifra.

Succes!

    Mircea Emilian Stoica
   TRADITIA  MILITARA  
            Presedinte
web: www.traditia-militara.ro

----- Original Message -----
From: Mircea Stoica
To: horiavlad@hotmail.com ; horia serbanescu
Sent: Thursday, June 12, 2008 12:01 PM
Subject: Fw: Fw: Scenariu Adunare Generala 2007

D-le Serbanescu,
va anunt cu bucurie si 21 de salve de tun ca astazi...s-a nascut un grup de reconstituire a Regimentului IV Linie Ilfov / 21Infanterie[\/b], una dintre cele mai vechi unitati ale armatei romane, care a avut cazarma in cladirea MMN.
Contez pe sprijinul dvs pt documentatie suplimentara. Uniformele vor fi gata in curand. Stim de la Dragos Diaconu ca nu mai exista alte comenzi similare. Sunt sigur ca va va incanta propensiunea noastra pt diversitate.
Va rog sa difuzati stirea in cercul dvs si sa ne acordati reciprocitatea, neacceptand nici un grup care sa reconstituie o unitate de aceeasi arma cu cele ale grupurilor noastre: venatori, venatori de munte, parasutisti, infanterie de linie. ...
MS[\/i]
stoica
 
Mesaje: 514
Membru din: Joi, 18 Dec 2008 05:15

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde stoica » Vin, 15 Mai 2009 11:15

Am auzit cu bucurie ca "6 Dorobanti" a anuntat reinscrierea legala cu un numar de 17 membri. Astfel ar deveni cea mai mare asociatie de profil din tara, ceea ce, in interesul miscarii de reconstituire istorico-militara, ne bucura foarte mult. Totusi, atragem atentia asupra faptului ca, fiind vorba despre membri "activi si simpatizanti" intr-o proportie necunoscuta, nu li se poate inca decerna coronita pana cand nu se demonstreaza forta asociatiei in singurul mod care conteaza, asa cum precizeaza si Uniunea Europeana a Asociatiilor Istorico-Militare: aparitia la actiuni publice cu cel mai mare numar de reenactori instruiti, capabili de manuiri, exercitii si manevre - nu manechine care doar sa poarte frumoase uniforme de epoca.
stoica
 
Mesaje: 514
Membru din: Joi, 18 Dec 2008 05:15

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde gabi_dinisov » Lun, 31 Aug 2009 14:56

Astazi, ca urmare a finalizarii festivalului de la Rasnov, am postat textul urmator pe forumul 6 dorobanti (http://6dorobanti.ro/forum/YaBB.pl?num=1251719268/0#0):


"Cu regretul de a nu mi se permite postarea la rubrica de actiuni, doresc totusi sa va felicit, in nume propriu si in numele Asociatiei Traditia Militara, pt actiunea de la Rasnov (Rosenau) din 29-30aug09.

Locatia incarcata de istorie, chiar daca mai putin specifica sec.XIX-XX, si participarea internationala au dat o frumoasa statura evenimentului pe care l-ati coordonat.

Este pacat ca patriotismul si dorinta de a contribui la dezvoltarea miscarii de reconstituire istorico-militara din Romania nu au putut contrabalansa anumite simtiri fara stralucire care v-au determinat sa nu ne invitati si pe noi.  

ATM ar fi putut imbogati evenimentul semnificativ nu numai printr-un numar mare de participanti bine echipati si bine instruiti, dar si spectrul istoric, cu reenactment e.g. din perioada Cuza, in chiar anul jubiliar al Unirii Principatelor.  

Cunoastem pretextul – in continuare nu avem nimic sa ne reprosam. Noi am reusit sa trecem peste toate loviturile si ne-am insusit cu gratie orice critica justificata; ar trebui sa ne puteti ierta la un moment dat faptul ca existam si ca uneori am raspuns la provocari sau ca am indreptat adevarul istoric referitor la anumite uniforme sau pozitii.

Noi oricum vom persevera in a va invita, ca si pe toate celelalte grupuri compatibile si disponibile, la toate actiunile noastre care se preteaza la participare mai larga.

Va uram succes si ganduri bune,
GD"
________________________________
“Eu n-am cerut să fiu român, am avut noroc!” – Petre Ţuţea
gabi_dinisov
 
Mesaje: 198
Membru din: Lun, 15 Dec 2008 15:35
Localitate: Bucuresti

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde Agent_Griff » Lun, 31 Aug 2009 16:02

Sunt curios cat va lua pana ti se va raspunde cu un foarte prietenos "smiley". :P

Din pozele de pe forumul lor evenimentul a parut foarte interesant si variat cand vine vorba de perioade istorice. Cred ca a fost frumos, atat pentru participanti cat si pentru spectatori. Amuzant totusi faptul ca erau mai multi soldati turci decat ostasi valahi la epoca medievala.
Agent_Griff
 
Mesaje: 190
Membru din: Mie, 17 Dec 2008 10:01

Re: Asociatia "6 Dorobanti"

Mesajde gabi_dinisov » Lun, 31 Aug 2009 16:41

[quote author=Mihai link=1229357838/0#8 date=1251727360]... Amuzant totusi faptul ca erau mai multi soldati turci decat ostasi valahi la epoca medievala.[/quote]

Din pacate asa era si in realitate... :(
________________________________
“Eu n-am cerut să fiu român, am avut noroc!” – Petre Ţuţea
gabi_dinisov
 
Mesaje: 198
Membru din: Lun, 15 Dec 2008 15:35
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Alte Grupuri in Romania

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron