... continuare
Astfel dl. Adrian Silvan Ionescu a primit gradul de colonel (portul insemnelor de capitan la Komarom, nu a fost decat un accident determinat de faptul ca el avea un veston original, in timp ce noi ne-am confectionat uniformele cu gradele respective), datorita atat meritelor avute in activitatea de reconstituire istorica, cat si varstei. Eu am primit gradul de locotenent, desi la Komarom, am purtat initial trese de slt. iar dupa ce acestea au cazut, am ramas soldat. Dv. ati avut inca de la inceput al treilea grad ca importanta din grupul nostru, de Sergent-major, pentru ca atunci asociatia nu avea decat 6 membri uniformati, si am considerat ca 2 ofiteri erau de ajuns. Trebuie sa subliniez ca v-ati indeplinit cu brio responsabilitatile extrem de importante conferite de acest grad si functie, motiv pentru care ati fost evidentiat in repetate randuri in fata celorlalti camarazi. Aurica Stroe, de profesie istoric, participant la actiuni de reconstituire istorica (parade de costume si baluri de epoca) inca din anii '80, de varsta apropiata cu dl. Adrian-Silvan Ionescu, are gradul de sergent-furier, pozitie de care nu abuzeaza in nici un fel, straduindu-se in masura posibilitatilor si a timpului avut la dispozitie, sa se instruiasca alaturi de ceilalti camarazi. Ceilalti membri fondatori, au acceptat fara sa cracnesca gradul de soldat. Suntem cred de accord, ca toti membrii fondatori, chiar si retrasul Radu Zamfirescu, si-au adus contributia din plin la viata asociatiei, in perioada de inceput, cea mai grea, cand lucrurile nu erau clarificate, facand eforturi pentru a se echipa, mergand in strainatate la diferite actiuni pe propria cheltuiala, etc. Restul noilor membri au intrat in asociatie cu gradul de soldat si ar urma sa promoveze in functie de merite Am acceptat cu totii aceasta situatie, si constat ca acum ea este pusa in discutie.
Inteleg ca v-a nemultumit promovarea lui Dragos Diaconu. Poate nu a fost cea mai buna idée a dlui. Adrian Silvan Ionescu si nici cel mai bun moment si i-am spus acest lucru in particular, dar sa nu uitam ca Dragos face parte din vechea garda a asociatiei, ca s-a ocupat de confectionarea uniformelor si echipamentului tuturor membrilor grupului si ca a participat inca din 2003 la actiuni de reenactment (Zilele Muzeului Militar National din mai 2003). Deci daca privim retrospectiv, aceasta avansare nu s-a facut chiar fara temei deoarece Dragos indeplinea chiar si conform prevederilor actuale de avansare, propuse de noi, conditiile de promovare in grad, ceea ce nu s-a intamplat in cazul lui Osenschi, care nu avea inca 6 luni vechime in gradul de soldat (intrat in asociatie la 19.03.2006, ca soldat-voluntar, promovat soldat la 19.08.2006 si avansat fruntas la 2.09.2006). Pe de alta parte, CO, prin daruirea si seriozitatea cu care s-a implicat in actiunile de pregatire si desfasurarea propriu-zisa a show-urilor de reenactment, merita cu prisosinta avansarea in grad, cu totii simtind nevoia unui inlocuitor al dv. in cursul actiunilor de instructie, atunci cand nu erati disponibil. De acum inainte, astfel de "accidente" (daca se pot numi asa aceste decizii, care in principiu erau corecte) nu se vor mai putea intampla, daca vom respecta ROI.
Referitor la dl. Adrian-Silvan Ionescu as vrea sa fac unele precizari:
Dl. Adrian-Silvan Ionescu este in mod clar persoana cea mai reprezentativa a grupului nostru, care are mai multe merite decat oricare dintre noi in promovarea miscarii de reenactment si living history, activitati de care s-a ocupat, inca de la mijlocul anilor '70, atunci cand am avut si onoarea de a-l cunoaste. Preocuparile sale in domeniul istoriei costumului si uniformologiei, activitatea stiintifica in domeniul istoriei moderne romanesti, eforturile organizatorice si financiare facute pentru promovarea actiunilor asociatiei noastre si nu in ultimul rand varsta, il recomanda cu prisosinta pentru pozitia de sef militar al grupului nostru. Vreau sa precizez ca ideea formarii acestei asociatii ar fi ramas in stadiul de simpla intentie daca nu ar fi existat incurajarile si entuziasmul dlui. Adrian-Silvan Ionescu. In ultima instanta, eu si cu domnia sa am fost cei care, in ajunul "Zilelor MMN" din 2004, am hotarat sa infiintam o asociatie de reenactment, dupa modelul celor din strainatate, alegand drept unitate Reg. 6 dorobanti "Mihai Viteazul", dand o alta dimensiune paradelor cu costume si uniforme de epoca pe care le organizaseram in anii anteriori. In acest scop am apelat la fratii Diaconu, care ne-au ajutat cu confectionarea uniformelor, iar Dragos s-a si imbracat in dorobant pentru a ni se alatura in cursul acelei manifestari. Tin sa va reamintesc ca dv. v-ati alaturat plin de entuziasm grupului nostru in vara anului 2004, atunci cand ne pregateam sa participam la actiunea de la Komarom (sept. 2004). Imi amintesc ca dl.Adrian-Silvan Ionescu, apreciind prezenta dv. la actiunile anterioare ale MMN, mi-a sugerat sa va intreb daca nu ati fi interesat sa va alaturati acestui grup. Venirea dv. in grup a conferit un plus de seriozitate demersului nostru, implicandu-va cu daruire si competenta in actiunea de nstruire a camarazilor care nu aveau cunostinte militare.
Va continua...